Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Varga Péter: "A hátrányból előnyt kell kovácsolni!" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 13.

Image„Az önkormányzatiság az a szakma, amelyet az elméleti ismeretek alapos elsajátítása mellett csak a kistelepüléseknél szerzett napi gyakorlatban lehet igazán jól megtanulni.” – vallja Varga Péter, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje. A móri születésű, de 1982 óta Bodajkon élő, kétgyermekes családapa Bodajk városát szeretné felvirágoztatni a következő években, s ehhez kéri a helyi lakosság támogatását.

Tovább...
 
106 éves lakosunk köszöntése Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 13.

ImageA megye legidősebb polgárát köszöntötte lakásán 106. születésnapja alkalmából a közgyűlés elnöke. Az ünnepelt - Varga Józsefné (Haván Mária) - 1904. augusztus 12-én látott napvilágot Ácson, egy nyolcgyermekes családban. Mostanáig 3 gyerek, 6 unoka, 9 dédunoka és 5 ükunoka született a házasságából. Nem meglepő, ez a 106 év nem telt el eseménytelenül, de háborúkon, forradalmakon, jó és rossz időkön mindig átsegítette őt – ahogy mondják róla szerettei, ismerősei – töretlen életkedve, tenni akarása.

Tovább...
 
Bemutatkoztak a polgármester-jelöltek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 12.

ImageBemutatkoztak az 5. sz. választókerület Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjei a székesfehérvári Malom Házban. A jelölteket Törő Gábor, Fejér megye 5. számú választókerületének országgyűlési képviselője mutatta be tegnap délután a média képviselőinek egy sajtótájékoztató keretében.

Tovább...
 
Permetezik a gesztenyefákat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 12.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város Városgondnoksága gesztenyefák permetezését végezteti 2010. augusztus 14-től – 26-ig, 19.00 és 06.00 óra között. Székesfehérvár Megyei Jogú Város Jegyzőjének tájékoztatása szerint a a felhasználásra kerülő szerek (Mirage 45 EC, Rimon 10 EC, Agrol Plus és Wuxal) a méhekre nem, de a vizekre kifejezetten veszélyesek!

 
A NYÁRON ÉHEZŐ GYERMEKEKÉRT Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 12.

ImageAz éhező gyermekek legnehezebb időszaka a nyári szünet. Közel húszezer gyermek fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz. A nyári szünetben azonban egyéni, önkormányzati és alapítványi támogatásokból tudják a családok biztosítani a gyermekek élelmezését. A válság okozta adakozói kedv visszaesett, ezért is szervezett a Gyermekétkeztetési Alapítvány figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót Székesfehérváron, és talált rá a METRO Kereskedelmi Kft.-re, mint az öt állomásos gyűjtőakció segítőjére.

Tovább...
 
Bemutatta a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjeit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

ImageA Pelikán Udvarban mutatta be dr. Cser-Palkovics András polgármesterjelölt a Fidesz önkormányzati képviselőjelöltjeit. A politikus kettesével és négyesével szólította a színpadra a jelölteket, hogy bemutassa őket a nagyszámű közönségnek és a sajtó képviselőinek. A közel két órás programot színpadi produkciók színesítették. Így például Bobory Zoltán előadta „repülő kecskés” novelláját, Cserta Gábor és együttese muzsikált, s táncos-énekes produkciókból sem volt hiány.

Tovább...
 
Augusztusi csillaghullás Nyomtatás E-mail
Írta: Trupka Zoltán   
2010. augusztus 11.

ImageA közhiedelem szerint augusztus a hullócsillagok hónapja. Az is elterjedt nézet, hogy a hullócsillagok láttán kívánni lehet valami szépet. Nos a csillagászok kutatásaik során kicsit árnyalták ezt a képet, de némi igazság azért van benne. Hogy mennyi, az írásunk végére kiderül.

Tovább...
 
Lemondott dr. Kovács Zsolt Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

Lemondott testületi elnöki és tagsági tisztségéről dr. Kovács Zsolt. A Fejér megye 1. országgyűlési egyéni választókerület választási bizottságának elnöke az őt megválasztó Fejér Megyei Közgyűlés elnökéhez, dr. Balogh Ibolya asszonyhoz címzett nyilatkozatában közéleti szerepvállalásával indokolta e döntést.

 
Közel 150 millió forintnyi adomány gyűlt össze az 1749-es segélyvonalon Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 11.

ImageAz adományozók rendkívüli segítő szándéka, valamint a hazai telekommunikációs iparág példaértékű összefogásával közel 150 millió forint gyűlt össze az árvízkárosultak javára 1749-es segélyvonalon, amelyet a Vodafone, a T-Mobile, a Telenor, a T-Home, az Invitel és a UPC működtet minden díjtól mentesen. Az adományok teljes összege a Magyar Vöröskereszt segítségével jut el az érintettekhez.

Tovább...
 
Gyakorlatorientáltabb szakképzést Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz / MTI   
2010. augusztus 11.

Image"A kormány a foglalkoztatáspolitika szerves részeként fogja fejleszteni a szakképzést, amelyet úgy kíván megreformálni, hogy azt a gyakorlatorientáltság felé mozdítja el, és rövidíti." - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára Budapesten, a sajtótájékoztatón. Az államtitkár a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával (MKIK-val) tartott közös sajtótájékoztatón hangsúlyozta: csak a munkanélküliek és inaktívak táborában közel 900.000 ember van, akinek semmilyen szakképzettsége sincs, pedig így reménytelen a belépésük a munkaerőpiacra.

Tovább...
 
Mesefalak a kórházban Nyomtatás E-mail
Írta: fejer.hu   
2010. augusztus 10.

ImageA "Fessen mosolyt az arcokra!" program keretében a Szent György kórház gyermek várói, laborjai, vizsgálói falára festettek színes mesefigurákat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei... - A program tíz éve indult néhány édesanya kezdeményezésére, és azóta is nagy sikerrel működik országszerte. A Vanish márka több éve dolgozik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, az együttműködés a "Foltmentes adomány" országos ruhagyűjtési programmal kezdődött 2008-ban, idén a gyermekek környezetének szebbé tétele a cél.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1631 1632 1633 1634 1635 1636 1637 1638 1639 1640 Következő > Utolsó >>

Eredmények 17964 - 17974 / 20360